Tilbygning Version 0.1

Vi er rigtigt glade for planløsningen, den tror vi ikke at vi ændrer ved.

Så vi er gået i gang med at kigge på størrelse og placering af vinduer, samt en masse detaljer omkring facade og indretning.

“MultiTask” rummet

Først det store glasparti i multitask rummet. Der har vi forelsket os i dobbelt skydedør fra velfac. Så åbner den i midten, og får en relativ stor åbning. Det er også vigtigt for os med toppen af døren også bliver til vinduer, så man får lys ind i den fulde højde.
det vil dog nok også kræve at vi holder resten af den høje facade med høje to delte vinduer. hvilket vi syntes er fedt.Lidt nede på siden https://velfac.dk/vinduer-privat/raad-og-vejledning/oekonomi/priseksempler/

Dette vil jo gøre at det skal bygges som en åbning, hvilket vi håber ikke bliver et problem.

Nord siden
På nordsiden af rummet vil vi gerne have den vestlige søjle som en skorsten. Vi tænker den som en modul opbygget 36×36 cm byg selv skorsten som denne
https://www.vvs-eksperten.dk/varme-og-klima-skorsten-schiedel-isokern-enkeltmodul-skorsten-isokern-skorsten-komplet-45-meter-o160mm-enkeltmodul-317011150

Den skal beklædes med genbrugs mursten fra den gamle bygning, og males sort. På denne vil vi sætte en væghængt brænde ovn som f.eks.
https://www.pejseringen.dk/shop/product/contura-850w-braendeovn

Vest væggen
Vi tænker stadig at trekants vinduer i toppen måske er en god ide.

Rum deleren
Den foldevæg som vi har talt om, tror vi stadig er en god ide. Men vi tænker at vi først behøver at tage beslutningen til hvordan den skal laves, om om det skal være en fast væg meget sent i processen. Så for ikke at bruge tid på at regne ud hvordan den skal være, vil vi hellere lave tegningerne uden den, eller bare som en streg. For vi tror at vi får den helt rigtige ide når vi står i rummet. Vi er stadig rigtig glade for de indbyggede skabe, og dem vil vi gerne beholde.

Den lange gang
Vi vil gerne have høje ikke for bredde vinduer med mellemrum hele vejen langs gangen. Hvis vi laver vinduerne i fuld højde så de flugter med det store vindues parti på syd siden. Så vil vi lade noget af væggen ind til badeværelserne være vinduer så der kommer dagslys ind den vej fra. Det syntes vi kunne være en fed detalje.

Den lange øst væg
Her har vi intet behov for symmetri. Vi kommer ikke til at være der meget, og vi planlægger der skal være nogle skure, eller andet. Så det bliver ikke her at antallet og udformningen af vinduer kommer til at være vigtig.

Vinduet i vaskerummet skal væk. Der kommer nok lys ind fra døren, og væg pladsen kan evt bruges til skab.

Vi tænker på at der gode kunne være et vandret vindue over badekaret, i halv eller fuld længde af det. Bare højt oppe, og relativt smalt. Men så der kommer noget dagslys ind fra begge sider.

I værelset kan vinduet på øst siden evt være samme størrelse som det på nord-siden. og der skal kun være et på øst siden. Dette giver mere plads til møblering, og evt en murphy bed.